Джип е блъснат отзад от товарен автомобил и притиснат от камион, намиращ се отпред. Предполага се, че става дума за неспазена дистанция. Инцидентът се е случил на 73-тия километър на автомагистрала "Тракия" около 13:30 часа днес, съобщават от Нова телевизия. В джипа са пътували шофьорът и неговият спътник, който по неофициална информация е починал. Автомобилът е силно деформиран в следствие от пресата, оказана от тежкотоварните возила. Това налага намесата на аварийно спасителен екип на пожарната в Пазарджик. Шофьорът е в болница в критично състояние.

Мелето се е случили по време на оглед на катастрофа, случила се само два часа по-рано. Тир се ударил на метри от бензиностанция на същия участък. Докато е шофирал водачът се озовал в страничната мантинела, като първоначалните заключения сочат, че е загубил контрол върху управлението или е заспал. Нанесени са материални щети по возилото, ремаркето и пътните обезопасителни заграждения. По чиста случайност не се е стигнало до сериозен инцидент, след като заради авариралия тир едва не се е врязал в бензиностанция. 

Има предположения, че първия инцидент е станал повод за втората катастрофа. Все още случаите се разследват от органите на реда. Проверяват се всички версии. 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg