Служебният министър Стефан Янев заяви пред bTV, че почти всички партии са се опитвали да купуват гласове на изминалите парламентарни избори. Той каза още, че за момента не е получавал предложение да оглави евентуално редовно правителство. 

"Служебното правителство се справи добре с една от основните си задачи - организацията на изборите. Вотът беше честен и българските избиратели имаха възможност да покажат на критиците на машинния вот, че са достатъчно интелигентни, за да се справят с предизвикателството. Партиите не намериха начин техните послания да стигнат до хората. За съжаление не видях диалог между париите и хората за програмите, платформите, идеите за бъдещето управление на държавата", каза служебният премиер. 

"Имаме данни, че почти всички партии се опитаха да купуват гласове. Нямам представа защо служебният вътрешен министър Бойко Рашков спомена само за ГЕРБ", заяви Янев.

"Не съм получавал покана да оглавя редовно правителство. Ако такава покана бъде отправена не бива да се прави към личности. Важно е да има приоритети и визия. Премиерството не е на всяка цена. Не смятам, че рокадите, които направихме са преминали граници и правомощия", каза още Янев.