Трябва да има програма и коалиция с ясни приоритети, а след това да е разговорът за личности, които да ги реализират. Това заяви премиерът Стефан Янев след откриването на 46-ото НС.

"Силно се надявам да бъде сформиран работещ кабинет в един обозрим срок, тъй като това е необходимо за всички българи. От направените изказвания, декларации и визии на партиите в 46-ото НС бих искал да откроя едно задоволство. В много от декларациите чух приоритети и визии, които съвпадат със започнатото от служебното правителство. По отношение както на ограничаване на непрозрачното харчене на публичните средства, приоритетите във важни социални области като здравеопазването, образованието, подпомагане на бизнеса", каза Янев.

"Заявката за необходимост от съдебна реформа е нещо, което всички българи очакваме. Заявките от партиите надявам се да бъдат реализирани в нужния диалог и да се намери необходимия консенсус. Бъдещото правителство да бъде достатъчно добре представено и фокусирано върху истинските проблеми на гражданите", добави той.