"Българският спортен тотализатор работи и няма да спре да работи. След излизането на списъка "Магнитски" беше нормално да погледнем с кой и какви фирми работи министерството", това заяви спортният министър Андрей Кузманов пред Нова тв. 

По думите му Спортният тотализатор ще продължи да изплаща печалби и прекратяването на дейността му не стои на дневен ред. 

Между Коледа и нова година през 2020 г. в спортното министерство са подписани 14 договора за 11 млн. лева с току-що създадени фирми, 7 от тях на един и същи човек, обяви в интервю за Нова тв служебният спортен министър Андрей Кузманов. Дружествата били регистрирани през ноември-декември 2020 г. Издадените фактури са с номера 001. Веднага министерството сключва анекс според подписан анекс към договора, в който плащанията трябва да бъдат поетапно - парите са преведени авансово на 100 процента. Без да има представени проекти, без визи за строеж. Екипите ми продължават тези проверки, продължи министърът.

"До няколко дни ще бъдат съобщени имената на тези фирми. Тези дружества трябваше вчера да ми изпратят какво са свършили. Проверката си върви", допълни Кузманов.

На въпрос защо де е случвало така, Кузманов отговори: Дядо мраз е дал подаръци.

Кузманов беше категоричен, че проверките ще продължат и не са продиктувани от някакъв реваншизъм.

"Седейки на този пост - аз и екипът ми, сме длъжни да бъдем пред обществеността да сме открити, прозрачни и да се спазва законът", подчерта спортният министър.