През втория етап от специализираната полицейска операция, провеждана на територията на Област-Пазарджик, са образувани 12 полицейски производства. Акцията бе разпоредена от Главния секретар на МВР и има за цел ефективно противодействие на конвенционалната престъпност.

В петък екипи на полицейското управление в Септември са извършили проверки в жилищата на двама беловци. Така в къщата на първия били намерени ловни патрони 12-ти калибър. В дома на другия обаче полицаите открили солиден арсенал – боен револвер в калибър 357 магнум,  гладкоцевна пушка „ИЖ“ 12-ти калибър, нарезна карабина “BLASER”, 74 ловни и бойни патрони. Те били притежавани от мъжа, без той да има издадено разрешение за това.

Криминалисти от РУ-Панагюрище са открили в къща, обитавана от 26-годишна жена, пет полиетиленови пакетчета, съдържащи близо 6 грама амфетамин.

При проверка в търговски обект в областния град екипи на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при областната дирекция се натъкнали на продажба на маркови стоки без съгласието на притежателя на изключителното право на марките за страната. От магазина, стопанисван от 21-годишен мъж, са иззети общо 260 артикула, носещи марките “GUCCI”, “PHILIP PLEIN”, “ARMANI”, “DSQUARED”. 

Колегите им от РУ-Пазарджик засекли на улица в града 64-годишен мъж от великотърновското село Камен. Мъжът извършвал улична търговия с парфюми, носещи различни известни марки. Иззети са 16 опаковки парфюми. 

Служители на РУ-Пазарджик инспектирали жилища и прилежащите им помещения в областния град и близкото село Черногорово. Там са намерени и иззети общо 1340 къса с цигари и около 2 килограма сух нарязан тютюн.