Постановление на правителството за отпускане на 3 млн. лв. за язовирите в Хайредин ще бъде прието днес. Това обяви премиерът Бойко Борисов на извънредното заседание на Министерски съвет за обсъждане на мерки за гарантиране на сигурността на населението във връзка с рисковете, създадени от препълването на язовири.
 
Когато се готвим за бедствия, е хубаво да се прави в хубаво време, а не когато e настъпило бедствието, каза премиерът на заседанието и изтъкна, че месеци наред се наблюдава процес на "безкрайно администриране" между държава и общини, агенции и структури, по отношение на състоянието на язовирите, и заяви, че безкрайно се вбесява от това, че чува как нещо не може да стане заради административни и други причини, предаде Дарик. Лавинообразно нарастват цени, суми и всичко останало, коментира премиерът.

Той информира, че вчера е имал среща с хидроинженери от Враца и попита какво толкова сложно има да се поддържат съоръженията. Това са едни кранове и те се поддържат в изправност, отбеляза премиерът. Той напомни, че в страната има 7000 язовира.
 
В заседанието участват също директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" на МВР Николай Николов, заместник-председателят на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор Кирил Войнов, както и областните управители на Враца и на Монтана.