Трита малки спасени мечета от Родопите вече са в Гърция, съобщиха от фондация "Четири лапи", която стопанисва Парка за танцуващи мечки в Белица. Хуба, Вихър и Горан бяха транспортирани до Арктурос - център за рехабилитация на кафяви мечки в Гърция.

"Развълнувани сме да споделим с Вас, че трите малки мечета, намерени в Родопите през миналия месец, вече се намират в ARCTUROS – центъра за рехабилитация на кафяви мечки в Гърция. Това е първата стъпка към това мъниците с красиви горски имена – Хуба, Вихър и Горан, да получат шанс за живот обратно в дивото. След седмици, прекарани в ПАРКА ЗА ТАНЦУВАЩИ МЕЧКИ, където за тях бяха полагани адекватни грижи, трите мечета предприеха предизвикателно пътешествие.

То бе голямо изпитание, както за нашия екип така и за тях. Но днес те се чувстват страхотно, имат шанс да развият своите инстинкти за намиране на храна и оцеляване и да бъдат подготвени за връщане в дивата природа, където е тяхната естествена среда на живот! 

Първото им изпитание приключи, но приключението им не свършва с него. Сега се изисква огромен ресурс за тяхното продължително отглеждане и рехабилитацията в ARCTUROS.

Благодарим искрено на всички, които ни помагат, за да се осъществи тази мисия!", казаха от "Четири лапи".

Очаква се след рехабилитация в гръцкия център Хуба, Вихър и Горан да бъдат пуснати обратно в дивата природа.