9 души загинаха при зверския удар край Микре, Ловешка област. Фаталният сблъсък се случи в петък следобед между товарен автомобил, пътуващ в посока Варна, и пътнически автобус "Мерцедес" с група незрящи от Перник, които са били на екскурзия.

Единственото сигурно към момента е, че автобусът внезапно се е появил в насрещното платно и е причинил сблъсъка. Защо обаче все още се разследва. Катастрофата отне живота на 9 души, а ранените са над 19.

Една от пострадалите все още се бори за живота си. Тя е транспортираните във ВМА и остава в тежко състояние - има множество рани в областта на белия дроб, черепа и лицево-челюстната част и ѝ предстоят операции. Освен нея още една жена и един мъж са настанени в болницата. Те са контактни и са признали, че нямат представа какво е станало и каква е причината за катастрофата. 

Четете още: Меле на главен път – шест души загинаха след челен удар между бус и камион

Припомняме, че по първоначална информация пътнически микробус и товарен автомобил са се сблъскали челно на главен път София – Варна в района на с. Микре, Ловешко. Сигнал за инцидента е подаден към 12.50 часа. В микробуса са пътували общо 26 човека, като всички оцелели са откарани в ловешката болница. Шестима си отиват на място, в болници е издъхват още трима.