Бившият пловдивски кмет Славчо Атанасов надяна егейска македонска носия по време на 113 годишнина от от Илинденско-Преображенското въстание. Депутатът положи цветя пред мемориала на загиналите българи за реализираното на Националния идеал за Санстефанска България. Атанасов поведе и хорото в местността заедно с останалите граждани дошли на поклонението.

Ето какво написа той вчера в профила си във Фейсбук:

Днес, когато отбелязваме 113 години от от Илинденско-Преображенското въстание и се прекланяме пред великата саможертва на героите в него, можем да забравим имената на някои от тях. Това – те, гледайки ни отгоре, ще простят. Но няма да ни простят едно – ако се откажем да се борим за добруването на майка България. Защото преди 113 години те, макар и малобройни, се изправиха срещу 360-хилядна редовна турска войска и още толкова башибозук. И макар и мечтата им за свобода да бе потушена, тя показа на света, че не можем да стоим равнодушни, когато се гази съдбата на българина и на майка България.

След 26 години време на безродие и нихилизъм, патриотичните сили преодоляха своята гордост и партийно его и се обединиха. За първи път всички патриотични формации са заедно и ще продължат да вървят така. Защото съдбата на България трябва да бъде променена.

Благодаря на всички, с които бяхме заедно на традиционния ни събор.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg