Скандалният "лечител" Деси от Пелово получи шест години затвор след решение на пловдивския районен съд. В края на 2015 година той е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст, чрез употреба на сила и заплашване. 

Десислав Велков ще изтърпи наказанието си при първоначален стог режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип. 

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Окръжния съд.

През последните 12-13 г. срещу провъзгласилия се и за екстрасенс 42-годишен мъж от Пелово са подавани десетки жалби от жени. Оплакванията са сходни - че им се е представял за полицай и обискирайки ги за наркотици, ги опипвал. Че им мачка ушите до счупване. Че под предлог, че уж си търси секретарка, ги разпитва за интимните им партньори и ги кара да се събличат.

На 12 май т.г. Деси Велков е преместен от Пловдивския затвор в “Кремиковци”, където излежава присъда от 3,5 години лишаване от свобода, потвърдена окончателно от Варховния касационен съд. Тя е за това, че през 2011 г., представяйки се за полицай, е принудил със заплахи момиче да му покаже гърдите си по скайп Имал същите мераци и към приятелката ѝ, но тя му се опънала.

Част от историята на една от жертвите на Деси от Пелово  вижте тук:

Още по темата ТУК

TrafficNews.bg