SIBIZ, която започна изграждането на първия високотехнологичен  център в „Гладно поле”, ще развива развойна дейност в Пловдив. Експертите и инженерите на компанията ще създават прототипите на чиповете на бъдещите поколения на компютрите и смартфоните. Всичко това ще се извършва в новата сграда срещу парк Лаута.

 SIBIZ работи със световни IT брандове като AMD, IBM и други, за които работят по иновациите им.

В новия център на американската компания ще работят над 1500 души, като се очаква сградата, която е с РЗП над 20 000 кв. м да бъде готова до няколко години.

Избраната локация е в кв. "Гладно поле" , където се планира изграждането на бъдещия парк "Образование и високи технологии".

В плановете на градската управа е бъдещият втори градски център да не се изчерпва с думата  бизнес парк. А място, в което ще има културна инфраструктура, площадни пространства, административни сгради.

До 2020 година там ще бъдат налети 9 милиона лева по програма „Региони в растеж”. Със сумата ще се започне изграждането на първичната инфраструктура – окабеляване, подземна инфраструктура и други комуникационни структури.

 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg