Каузата за 17-годишния Петьо, който е с диагноза „Детска церебрална парализа” от раждането си и на който му предстои важна операция, обедини неговите приятели и съученици от Националната търговска гимназия в Пловдив, които организираха благотворителен концерт. Средствата от него ще бъдат за разходите по пътуванията до Австрия, престоя и поставянето на следоперативна ортеза на момчето. Съботният ден се превърна в истински празник за пловдивчанина и всички, които дойдоха в двора на училището му, за да му помогнат.

Песни и танци огласиха района, а Петьо трудно описва с думи чувствата си, които е изпитал. "Бях очарован от това, което видях, от организацията, от желанието, отдадеността на всички. Изключително съм благодарен на организаторите, на Мартина Георгиева, на 12-и "Е" клас, както и на всички, които дойдоха", сподели Петър за Trafficnews.bg

Припомняме, на Петьо му предстои оперативно лечение на левия крак, което ще му позволи да продължи да ходи. За път, престой и следоперативна ортеза са необходими 10 000 евро, които семейството не може да осигури. Надеждата им е, че има хора с добро сърце, които ще помогнат да бъде събрана необходимата сума и операцията да стане реалност. 

По сметката на Петьо вече е събрана малко повече от половината необходима сума. Българи, да се обединим и да помогнем на едно момче да живее нормално! Всички ние можем да помогнем, пращайки SMS с текст DMS PETAR на телефон 17 777.

Вижте снимки от благотворителния концерт за Петьо: