Върховният касационен съд отхвърли искането на  защитата на Асен Гюрганчев за по-лека присъда. Магистратите са оставили в сила решението на предходните инстанции, които са осъдили Асен на две години и осем месеца затвор. .

С присъда от 3.07.2017 г. Окръжен съд – Пловдив призна Гюрганчев за виновен в това, че на 13.04.2017 г. в гр. Пловдив на бул. „Шести септември“ при управляване на моторно превозно средство – лек автомобил марка „Тойота“ модел „РАВ4“, е нарушил правилата за движение по пътищата, а именно:

-​ чл. 20 ал.2 изр. 1 от ЗДвП / Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с конкретните условия за видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие/ и

-​ чл. 119 ал.1 от ЗДвП / При приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне преминаващите по нея пешеходци, като намали скоростта или спре/, като е причинил по непредпазливост смъртта на Б. К., като деецът е избягал от местопроизшествието и деянието е извършено на пешеходна пътека.

Окръжният съд в Пловдив наложи на младежа и наказанието „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от пет години.

Още за случая ТУК