Точно преди месец пловдивчанин бе блъснат и убит намясто от кола край Пловдив. Инцидентът стана на 12 май в тъмните часове на деня на пътя за Пещера. Водачът на леката кола веднага избягал от произшествието.

Починалият мъж е 50-годишният Мухамед от пловдивския квартал Прослав.

Мýхата от Прослав е премазаният пешеходец край ПловдивМъжът е бил психично болен

Вече един месец близките на Мухата не могат да приберат тялото, за да го погребат, научи TrafficNews.bg. То е в моргата, тъй като все още продължава разследването по случая, което към момента удря на камък. Виновникът за убийството все още не е установен.

В същото време роднини на Мухата отчаяно издирват свидетели на случилото се. Те се надяват, че скоро шофьорът на колата ще бъде заловен и ще могат да си кажат последно сбогом с починалия мъж.

В същото време органите на реда са предприели издирвателни действия. Камерите в района са били прегледани, разпитани са свидетели.

Припомняме, че дни след инцидента, няколко коли в Пловдив са били иззети. Криминалисти са проследили по камери преминаващите по пътя коли в периода, според които е станал инцидента. Всеки автомобил е проследен по номер до адреса на собственика.

TrafficNews.bg научи още, че някои от иззетите коли все още не са върнати на собствениците. По тях са открити следи. След като мъжът е  блъснат, през тялото му са преминали няколко превозни средства. Тъй като в района няма осветление, водачите вероятно не са го видели.

Припомняме че, жертвата от години е бил с влошено психично здраве. Ден преди трагичния инцидент, мъжът изпаднал в криза и баща му повикал линейка и полиция. След преглед, медиците са транспортирали Мухамед в центъра за психично здраве. Там обаче късно вечерта мъжът успял да избяга. Тръгнал по шосето и там намерил смъртта си. 

Полицията конфискува коли в Пловдив, издирват шофьора, премазал пешеходец край градаПрез тялото му са преминали и няколко превозни средства, водачите не са го видели