Психично болен мъж от пловдивския квартал Прослав е загиналият пешеходец на пътя за Пещера, научи  TrafficNews.bg. Припомняме, че край Оризари бе премазан човек, а водачът на автомобила избяга. Пешеходецът загина на място.

Жертвата се казва Мухамед, по прякор Мýхата, на възраст 50 години. Той от години е с влошено психично здраве. В събота мъжът изпаднал в криза и баща му повикал линейка и полиция. След преглед, медиците са транспортирали Мухамед в центъра за психично здраве. Там обаче късно вечерта мъжът успял да избяга. Тръгнал по шосето и така се е стигнало до фаталния инцидент.

По информация на очевидци, жертвата е вървяла в средата на платното. Нямал е никакви сигнализации или светлоотразителна жилетка. Бил е с тъмни дрехи и много шофьори са го забелязали чак когато са били на една кола разстояние от него.

В неделя родителите на Мýхата били повикани в Съдебна медицина за разпознаване на тялото. 

„Беше тих и кротък. Често седеше на кафето и го черпехме. Дни преди инцидента не беше на себе си. В събота обаче нещо стана и той изпадна в криза. Тогава баща му не успя да го усмири и повика лекарите. Повече не видяхме Мýхата. В понеделник разбрахме от близките му, че е жертвата на пътя за Пещера”, разказва пред наш репортер жител на квартала.

Към момента все още не е установен автомобилът, блъснал и убил Мухамед.

Както TrafficNews.bg съобщи, няколко коли в Пловдив са били иззети при акция на полицията. Криминалисти са проследили по камери преминаващите по пътя коли в периода, според които е станал инцидента. Всеки автомобил е проследен по номер до адреса на собственика.

След като е бил блъснат мъжа, през тялото му са преминали и няколко превозни средства, които поради неосветеното място, не са го видели.

Още за акцията в Пловдив може да видите ТУК