Сега, когато светът е футбол, всички ритат топка! Но когато истински роботи играят футбол, нещата стават още по-забавни. И не е само това! Оказва се, че роботите могат да нареждат и кубчето Рубик, и да стрелят по цел…

Всичко това се случва благодарение на заниманията на Националното училище по роботика "НУР-България” в Мол Марково тепе в Пловдив всяка събота от 11 часа.

Интересно и поучително е тук за малките математици и роботици над 7 години. Доказано е, че обучението по роботика е най-ефективният съвременен метод за създаване на висок интелект у децата. Впрочем компютърната грамотност и чуждите езици вече не са достатъчни. Във всяка професия все повече се ценят уменията на децата в областта на програмирането и създаването на софтуер. 

В заниманията в Мол Марково тепе се прилага иновативна методика, която въвежда децата в техническата логика и програмирането, забавно и приятно – чрез интересни упражнения с роботите LEGO, които вече се движат, говорят и правят най-различни атрактивни неща.   

А това развива интелигентността, креативността, логиката и знанията на децата. Като подреждането на кубчето Рубик например - добър способ за създаване на логическо мислене у подрастващите.

Не лишавайте децата си от незабравими срещи с роботите! Не се изисква предварително записване – просто ги заведете на ниво 2 пред детски център „Capella Play“ в търговския център. И… забавата е гарантирана!