Служители на митницата в Русе са разбили канал за трафик на лекарства, съдържащи наркотични вещества. При продължило няколко дни разследване с претърсвания и изземвания са задържани общо 26 000 таблетки от над 20 различни по вид лекарствени средства. Таблетките са изпращани за страни от Западна Европа и САЩ чрез пощенски пратки от България, съобщиха от митницата.

След събрана предварителна информация и уличаващи доказателства преди два дни, под ръководството на Окръжната прокуратура, екипи на митницата с активното съдействие на "Гранична полиция" са извършили претърсвания на обществени и частни помещения. На различни места са намерени количества от медикаменти с активни наркотични вещества.

В резултат на проверките е открит и складът с целия асортимент на предлаганите продукти. Иззети са над 22 500 таблетки от различни видове. Други 3500 таблетки са задържани няколко дни по-рано.

Задържан е 40-годишен мъж като организатор на канала. Той е в следствения арест с наложена прокурорска мярка за неотклонение - "задържане под стража" за 72 часа. По случаите са проведени процесуални действия, образувано е досъдебно производство.