Пловдивският апелативен съд потвърди решението на Окръжения съд по повод мярката взета за Атанас Червенков – Райфъла – „задържане под стража”.

Съдът намери, че не са налице новопостъпили обстоятелства, за да бъде изменена мярката му за неотклонение. Той е обвинен в тежки умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянията, в които е обвинен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да се укрие и извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.

Срещу него е повдигнато и ново обвинение за подбудителство за убийството на д-р Аргир Гяуров. Досега той бе обвиняем за нанасянето на тежка телесна повреда на доктора.

Червенков не се яви в Съда, а адвокатите му поискаха той да бъде освободен незабавно от ареста заради влошеното му здраве. По думите на защитниците му Райфъла имал проблеми със сърцето, правил хипертонични кризи, получил диабет и има проблеми с бъбреците и черния дроб. Апелативните съдии обаче не взеха здравословните проблеми на Червенков предвид и той остана в ареста.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg