Запорът на сметките на "Автомагистрали" е премахнат. Това увери вчера зам.- регионалният министър Тодор Анастасов по време на среща на ръководството на министерството начело с Виолета Комитова с представители на „Автомагистрали – Черно море“ и на КНСБ във връзка със забавени плащания към фирмата за изпълнени от нея ремонтни дейности в участъка между Чирпан и Стара Загора на магистрала „Тракия“.

Комитова бе категорична, че се работи за осигуряване на необходимия финансов ресурс за изплащане на дължимата сума, която възлиза на около 40 млн. лв. "Възможните източници на средства са от бюджета или чрез бюджета на „Автомагистрали“. Проучва се финансовото състояние на държавната компания, за да се прецени дали фирмата може да плати необходимите средства. Предстои провеждане на среща с нейното ново ръководство", заяви още Комитова.

По думите й за качеството на изпълнената работа по републиканските пътища в страната ще се разчита на контрол от страна на гражданите, които да сигнализират министерството в случай на недобро състояние.