Пазарджишката окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Цветан Пъков, който прегази с джипа си 6-годишно момче в Панагюрище. Шофьорът е обвинен в това, че е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на Петьо Гевечанов, съобщава Дарик радио.

Пъков не е спрял или намалил скоростта при място, където има деца. При разследването е установено още, че обвиняемият шофирал в населено място със скорост от 78 км/ч и значително е превишил максимално допустимата.

За престъплението се предвижда наказание от 1 до 6 години затвор, съобщи за Дарик говорителят на пазарджишката прокуратура Димитрия Ганчева. По думите й, според закона случаят не може да се бъде квалифицирана като особено тежък.

В житейски план трагедията за семейството на убитото дете е много голяма, но не можем да твърдим, че шофьорът е личност с особено висока степен на обществена опасност, каза още Ганчева.

Окръжната прокуратура в Пазарджик привлече като обвиняем Цветан Пъков за убийство по непредпазливост на 6-годишния Петьо Гевечанов. На 14 април в Панагюрище, Пъков умишлено е нарушил правилата за движение по пътищата - управлявал е лек автомобил „Audi Q7” с превишена скорост в населено място и е блъснал движещия се с велосипед Петьо Гевечанов.

Обвиняемият Цветан Пъков е осъждан през 2012 г. за опит за унищожаване на чуждо имущество и е наказван двадесет пъти по административен ред за нарушения на Закона за движението по пътищата.