Пловдивската полиция започва системни проверки в  Капана, след серия сигнали от живеещи в квартала, които негодуват срещу шум и силна музика. Снощи служители на Специализираните полицейски сили след 23 часа влязоха в квартала и започнаха да проверяват работещите заведения. 

Полицаите са проверили 20 обекта, констатирани са 8 нарушения. По Закона за защита от шума в околната среда са съставени  два акта.  Без документи за удължено работно време са били 4 заведения. На две места персоналът не е могъл да представи документи необходими за работа. Проверени са 91 лица. 

Както TrafficNews съобщи, пловдивчани, живеещи в квартал "Капана" , събират подписка срещу шума и тормоза, на който са подлагани ежедневно. Близо 100 души са се подписали под протестно писмо, което ще бъде изпратено до кмета Здравко Димитров и до кмета на район "Централен" Георги Стаменов. 

"Всяка седмица, по 2-3 вечери ние нямаме спокойствие и сън поне до 4 сутринта, поради прекалено силната музика с мощни уредби като за стадион. Така също и от пиянската глъчка и побоища. Улиците и дворовете ни са тоалетни" пишат в писмото обитателите на "квартала на творческите индустрии". 

Живеещите в Капана настояват работното време на заведенията да е до 23 часа. Те посочват, че конфликтни зони са улиците ""Братя Пулиеви", " Йоаким Груев" , "Веркович", "Загреб" , "Христо Дюкмеджиев" и площадът зад Халите. "Там музиката трябва да е за посетителите на заведението, а не да оглася целия квартал до сутринта. Заведенията се състезават кой ще пусне по-силна музика. Това е непоносимо не само за нас, но и за много от посетителите на заведенията" твърдят потърпевшите. 

Според жители на Капана проблемите там не само се трупат, но и ескалират. Много от собствениците на заведения се държат арогантно и влизат в конфликт, когато някой от съседите потърси съдействието на полицията. 

Всъщност макар и притегателна точка за туристите и младите пловдивчани, Капана се превръща в голяма партизона в сърцето на града. А тъй като там живеят много хора, конфликтите са неизбежни. 

Най-драматични са петък и събота вечер, когато там се провеждат концерти, фестивали и прочее събития. Част от собствениците на заведения също смятат, че нарушаването на правилата в дългосрочен план ще се отрази негативно на бизнеса в целия квартал.