В Кършияка се проведе първата за годината акция за репатрирането на  излезли от употреба МПС. Целта е естетизиране и почистване на района, както и в много случаи освобождаване на неправомерно заети паркоместа. Над 60 коли са били облепени със стикери само за ден

Облепените автомобили с предупредителен стикер са на следните адреси: „Барикадите“, „Рогошко шосе“, „Борба“, „България“, „Средец“ и „Победа“ и други.

Над 60 автомобила бяха облепени със стикер – предписание за преместване на излязло от употреба моторно превозно средство. Това е първата акция за тази година, като другата седмица предстоят нови огледи за неизползваеми автомобили.

Според Наредбата за управление на отпадъците автомобилите, от чийто последен технически преглед са минали 2 години, подлежат на премахване, в случай че са разположени на общински терен. Ако в тримесечен срок същите не бъдат премахнати доброволно от собствениците им, стартира принудителното им репатриране.

От район „Северен“ припомнят на всички собственици на МПС-та, че има два варианта автомобилите им да не бъдат вдигнати: да бъдат преместени на частен терен или да бъдат приведени в техническо изправно състояние.

Сигнали за наличието на изоставени автомобили могат да бъдат подавани на тел. 032 / 901 165 и на моб. тел. 0876 / 92 36 36.