„Идва кметът на бедните!  Създава се малка държава в общината за защита бедните и ликвидиране на бедността”, тази брошура приковава вниманието на пловдивчани от няколко дни. Тя е разлепена из цялата Главна улица на града, а усещането, което създава е, че в Пловдив е се е родил новия Робин Худ.

Освен ликвидирането на бедността в програма, "кметът на бедните" обещава създаването на общински фирми по селско стопанско, туризъм, строителство сметосъбиране и други.  Във всички тези фирми е записано изрично, че на работа ще се наемат безработните и бедните. Това не стига обаче на мераклията за власт. Той смята, че всички около прага на бедността не трябва да плащат  данъци,както им се полага безплатно лечение.

Със сигурност всички написано в пропагандиращата листовка звучи много примамливо. Но дори и децата знаят, че това са празни обещания, които влизат в графата на демагогията и популизъма. Възможно е все пак „кметът на бедните” наистина да има подобни намерения, но както е казано в поговорката – „Никой не може да ти даде, това което аз мога да ти обещая”.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg