Жителите на пловдивският квартал Кършияка вече имат зелено и чисто междублоково пространство.  Това се случва след материал на TrafficNews.bg, в който ви показахме как постройка, изгоряла преди 4 години, „краси” улица „Филипово” и заплашва преминаващите в района.

Стопаните на изпепеления павилион събориха каквото е останало от него и активно почистиха пространството. Два дни работници къртеха ръждивата арматура, демонтираха дървената основа и бутаха част от тухлите. Всички боклуци пък бяха натоварени в камион.

Хората в квартала си отдъхнаха, тъй като „чудото” вече няма да грози улицата и няма да създава опасност за преминаващите. Проблемите бяха свързани с оцелелите материали, които при по-силен вятър се носеха из района. 

По улицата се носеха и миризми, тъй като постройката се ползваше за тоалетна.

До преди 4 години сградата бе магазин за левче, но една нощ бе подпалена и изгоря до основи. Още тогава стопаните се съмняваха, че пожарът е умишлен. Така години наред останките стоят необезопасени на метри от Френската гимназия.

Както TrafficNews.bg  съобщи теренът не е общински. Преди повече от 2 години мястото е реституирано. От районната администрация многократно са правили предписания за опасните остатъци от сградата на собствениците. Скоро е бил съставен акт за принудително събаряне, но изпълнението е било отменено. Причината - все още се води следствие от прокуратурата.

Преди: 

 

Сега: