Изгоряла постройка с години грози околоблоково пространство в Кършияка. До преди 4 години сградата бе магазин за левче, но една нощ бе подпалена и изгоря до основи. Още тогава стопаните се съмняваха, че пожарът е умишлен. Така години наред останките стоят необезопасени на улица „Филипово”, на метри от Френската гимназия.

При по-силен вятър част от оцелелите материали падат или се разнасят из тревните площи. Една от оцелелите стени пък се ползва за тоалетна и миризмата е неописуема.

„Това грозно, миризливо и опасно нещо с години стои тук. До скоро имаше тото пункт, който малко скриваше грозотията, но от скоро и него го няма”, коментира пловдивчанка.

Оказва се, че теренът не е общински. Преди повече от 2 години мястото е реституирано. От районната община многократно са правили предписания за опасните остатъци от сградата на собствениците. Скоро е бил съставен акт за принудително събаряне, но изпълнението е било отменено. Причината - все още се води следствие от прокуратурата, съобщи кметът на район „Северен” Ральо Ралев за TrafficNews.bg.

Той е категоричен, че за подобни руини ще бъде безкомпромисен. След приключване на следствието всичко ще бъде изринато до основи.