Коминът на бившата фабрика „Пулпудева“  в Пловдив завинаги ще остане в историята. В четвъртък следобед тежка техника ще влезе на терена на бившата кожарска фабрика, а емблематичният комин ще бъде изравнен със земята.

Стомано-бетонното съоръжение с височина около 60 метра, ще бъде премахнато чрез взривяване. Още от сутринта полиция ще бъде на улица „Владая”, където ще обезопаси района. Дейностите ще започнат около 15:00 часа.

Във връзка с осигуряване на обществения ред и спокойствието на гражданите, както и недопускането на инциденти по време на процеса, ОДМВР Пловдив е предприела мерки по информиране на жителите, които живеят и работят в района, както и осигуряване на безопасен периметър по време на подготовката и непосредственото извършване на взривните работи.

От полицията съобщават,  че за времето от  15:00 до 16:00 часа ще бъдат временно затворени за движение на пътни превозни средства и пешеходци по улица „Владая“,  между бул. „6-ти септември“ и ул. „Правда“ и бул. „Марица-юг“ в отстоянието от зоната зад хипермаркет „Мосю Бриколаж“ по посока кв. „Столипиново“ до ул. „Шумен“.

Движението ще се насочва по обходни маршрути, а периметъра около съоръжението ще бъде отцепено от полицейски екипи.

 От полицията приканват хората, които живеят и работят в близост до мястото, да спазват стриктно указанията на охраняващите, с оглед гарантиране на тяхната безопасност.

Припомняме, че един от световните лидери за медицинска техника BTL инвестира 20 милиона в Пловдив за разширяване на производствената си дейността. 

За целта фирмата, която е на пазара от 20 години и вече има около 300 работника във фабрика в Пловдив, е закупила огромния парцел на бившия завод за текстилна и кожарска промишленост "Пулпудева". Парцелът е придобит от дружеството през пролетта на публичен търг.