Пловдив спокойно вече може да се нарече градът на тризнаците. След като преди няколко дни проплакаха първата тройка бебета – Дария, Даная и Анелия, през юни месец се чака още една.

Кметът Иван Тотев награди бащата на трите момиченца – Костадин Тоборов с чек от 5000 лева, както и социален асистент за първите две години. Децата са в отлично здраве, като до дни ще бъдат изкарани от кувьоз. Военнослужещият Костадин и жена му Недялка благодариха на общинските власти за подкрепата. Освен трите момиченца, семейството има още една дъщеря – Теодора на 11 години. Те обаче са категорични, че няма да „карат до мъжко”.

Пловдив е и първата община в България, която гласува подкрепа на многодетните семейства. За всички родители, които чакат повече от 2 рожби накуп те ще могат да разчитат на 5000 лева еднократна помощ, както и социален асистент. Решението бе взето, след Костадин се обърнал за помощ към кмета, който взел присърце проблемите на семейството.

Ще се мисли и за законова промяна, която да позволи на многодетните семейства да кандидатстват за общинско жилище, тъй като в момента хора със собственост в града, не могат да го строят. В момента семейство Тробови живеят в двустаен апартамент от 48 км. м. в „Тракия”.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg