Неделя времето в Пловдив и областа ще остане без съществена промяна. Температурите ще се запазят в интервала между 20 и 25 градуса, съобщи Иван Митев дежурен прогнозист при НИМХ - БАН Филиал Пловдив. Няма предупреждения за опасни явления в града и региона. 

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо. Неделята ще е преобладаващо слънчева. Около и след обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще превали и прегърми, на повече места в планинските райони. Максималните температури ще са между 24° и 29°. Атмосферното налягане сутринта ще се повишава, след пладне слабо ще се понижи. Ще се колебае около средното за месеца, съобщиха от централата на НИМХ към БАН.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността , но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб север-североизточен вятър. Максималните температури ще са от 23° до 27°. Температурата на морската вода е 18-20°. Вълнението на морето е 1-2 бала.

Над планините до обяд ще има и слънчеви часове, но около и след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на много места ще превали и прегърми, като в отделни райони валежите ще са интензивни. Ще духа слаб северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 11°.

В понеделник в много райони ще има превалявания, придружени с гръмотевични бури. Съобщава се за вероятност на места валежите да са интензивни и значителни по количество, както и за условия и за градушки.

Във вторник и сряда ще духа до умерен североизточен вятър и максималните температури ще са предимно между 20° и 25°. Превалявания ще има главно в западната половина от страната, на повече места придружени с гръмотевици. Над източната половина облачността ще е по-често значителна, но вероятността за валежи е много малка.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg