Появи се първа версия за трагедията с младата родилка от Черноочене, починала в кърджалийската болница. Според разследващите рядко срещано заболяване може да е причината за смъртта.  

Заболяването е предизвикало нетипичен вътрешен кръвоизлив, предава Bgonair. Изследванията на младата жена, извършени преди това обаче, не са показвали никакви отклонения.

Прокуратурата си постави срок от два месеца да установи причините за смъртта на родилката. В болницата, където тя е била настанена, тече вътрешна проверка.

Жената се е върнала от Холандия заедно със своя съпруг, за да роди първото си дете в България. Бременността ѝ е протекла напълно нормално.

Припомняме, че 23-годишната родилка почина през нощта срещу 9 март. Късно вчера тя била транспортирана до областната болница в Кърджали по спешност. Смъртта ѝ е констатирана в 04:00 ч. сутринта.

Ето и съобщението от пресцентъра на на МБАЛ „Д-р Ат. Дафовски":

Ръководството на лечебното заведение съобщава, че на 09.03.2018 г. сутринта в акушеро-гинекологично отделение е починала родилка – С. Ш. Д., на 23 г., от с. Водач, общ. Черноочене. За изясняване на случая е образувано досъдебно производство. Назначена е тройна съдебномедицинска експертиза. Извършва се вътрешна проверка, информирани са РЗИ и РЗОК. Предстои проверка от Изпълнителна агенция „Медицински одит”. Ръководството на лечебното заведение изразява дълбоко съжаление за случилото се и поднася най-искрените си съболезнования към семейството и близките на починалата жена.