Последната пречка пред завършването на пътните връзки в района на „Модър-Царевец” е премахната. Голямата ВиК шахта, свързана с Южния обходен колектор, вчера е била завършена от фирмите изпълнители през консорциума „Екопроект”.   Пред TrafficNews управителят на дружеството Бончо Бонев преди месец заяви,че до 21 май ще приключат дейностите, като вчера те са я изградили.

„Остава ни да прекараме малка част от тръбата по ул. „Царевец”, за да освободим ул. „Солунска”, но там изпълнителите трябва да премахнат няколко дървета”, заяви Бонев.

След завършването на шахтата фирмите с договори към Община Пловдив – „Драгиев и Ко” и „София Асфалт” трябва да асфалтират ул. „Царевец” между улицата Солунска” и пробива между „Западен” и „Южен”.

Вероятно всички дейности ще приключат преди 15 юни, когато Община Пловдив обяви, че пуска движението по „Модър-Царевец”. Остава да се уточни организацията на движението  и тя да бъде одобрена от КАТ. Предвижда се първо да е със знаци, а след това да се постави и светофарна уредба.

Три пречки пред „Модър- Царевец", но все пак може да го пуснат по-рано за колиЮжния обходен колектор мина през кръстовището със „Солунска", остана изграждането на една шахта

Затвориха за движение бул. „Хаджи Димитър” за финалната офанзива за „Модър-Царевец”Отвориха улица „Солунска” и ул. „София” в района