Пакет от 14 мерки за справяне с кризата предлагат от „Продължаваме промяната”. Пакетът е на обща стойност от 2 млрд. лева, които са  осигурени от допълнително събрани средства в бюджета. Това съобщи по време на брифинг Андрей Гюров.

ПП предлага 14 мерки за справяне с кризата на стойност 2 млрд. леваТе ще бъдат обсъдени на утрешния Коалиционен съвет

Работодатели и синдикати си стиснаха ръцете с премиера за компенсациите за бизнесаОт 1 юли тръгва азерския газ по всички възможни трасета

5-месечното бебе със съмнение за неуточнения остър хепатит не е имало контакти в други деца. Това показват проучванията, проведени до момента от Регионалните здравни инспекции в Пловдив и Пазарджик.

Бебето в пловдивска болница със съмнение за хепатит не е имало контакти с други децаТо е единствено дете в семейството

Първият хотел на Гребната база в Пловдив ще остане в историята. Багери бутат сградата на "Джия Бийч" близо две години, след като едноименният ресторант беше сринат със земята.

Багери бутат първия хотел на Гребната база в ПловдивМястото остава запечатано на снимките на стотици влюбени пловдивчани

Необичайно погребение на две човешки тела и на два обезглавени коня откриха археолозите Елена Божинова и Камен Станев по време на спасителни разкопки в къщата на Степан Месробович в Стария град.

Откриха необичайно погребение от Средновековието на хора и коне с отрязани глави в ПловдивРазкопките са в къщата на Степан Месробович

Временните неща често се оказват най-постоянни. Това важи и с пълна сила за градския транспорт на Пловдив, който близо година продължава да бъде с намалено разписание заради световната COVID пандемия и намаления пътникопоток. Макар в момента противоепидемични мерки да няма, то в Община Пловдив смятат, че разписанията трябва да бъдат същите, както при затворени училища и обекти.

Временните COVID разписания на автобусите в Пловдив се оказаха постоянниПревозвачите още не били готови да върнат редовните маршрути от транспортната схема

Две софийски компании са подали оферта за реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър” от ул. „Царевец” до Коматевския възел. Поръчката бе спряна заради две жалби. КЗК отхвърли едната жалба, а другата бе изтеглена от подалата оплакване  компания. Тя бе от „Тес канстръкшън груп” ,която е собственост на Бончо Бонев. Друга негова компания – „Парсек груп” е подала оферта за реконструкцията на улицата.

Две софийски фирми с оферти за реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър” за 4,5 млн. леваОбщина Пловдив рестартира поръчката, след като фирма оттегли жалбата си в КЗК

9 са новооткритите ХИВ позитивни от началото на годината в Пловдив и областта. Три от случаите са установени в Кабинета за анонимно и безплатно изследване за СПИН (КАБКИС) в сградата на РЗИ, който работи отново след двегодишното прекъсване по време на пандемията от COVID-19. Два от тях вече са потвърдени от Националния център по заразни и паразитни болести, а за третия се чака резултатът. Броят на инфектираните се увеличава в сравнение с 2021 г., когато за цялата година са диагностицирани 16 души

9 са откритите ХИВ позитивни в Пловдив от началото на годинатаБезплатни тестове се провеждат пред Централна поща до 20 май

Около 5000 лева ще струват щетите след пожара в центъра на Пловдив. Както TrafficNews.bg съобщи, вчера около 16 часа в пламъци избухнаха постройки в близост до Автомобилна администрация - Пловдив, като най-вероятно огънят е тръгнал от подпалени клони.

Пожарът в центъра на Пловдив е нанесъл щети за 5000 леваУвредена е фасадата на сграда в съседство

Започва ремонт на пътя Асеновград – Дълбок извор от утре. Поради това, целият участък между селата Патриарх Евтимово и  Дълбок извор ще бъде затворена за движение. Пътят ще бъде цялостно реновиран, което ще възпрепятства преминаването. За целта е осигурен обходен маршрут, който ще се ползва до приключване на ремонтните дейности на горепосочената отсечка.

Най-накрая! Затварят част от пътя Асеновград- Дълбок извор, започва ремонтТрасето ще бъде изцяло реновирано

Осем формации влизат в парламента при нови избори. Това става ясно от ново проучване на "Тренд", проведено между 4 и 11 май сред 1002 души. Социологическата агенция отчита пореден месец на ерозия в положителните оценки за работата на парламента и правителството.

При нови избори: Осем партии в парламента, ГЕРБ водятУвеличава се негативният вот към правителството

Двама наркодилъри са задържани в Пловдив. Извършителите са млади мъже на 20 години, а арестът им е в рамките на специализирана операция от края на миналата седмица. При претърсване от адресите на двамата общо са иззети над 273 грама марихуана и почти 8 грама амфетамин. 

Арестуваха двама дилъри при спецакция в ПловдивНамерени са марихуана и амфетамин в домовете им

Катастрофа е станала вчера, минути преди 8 часа на входа на село Кръстевич, откъм Стрелча. На място било установено, че лек автомобил „Ауди“  излязъл вдясно извън пътното платно и се блъснал в дърво.

Пиян шофьор се заби в дърво в Пловдивско27-годишният водач се е разминал без сериозни наранявания

Пловдивчани не се отказват от това да паркират неправилно на метри до Гребна база, макар и да има знак, който забранява навлизането на превозни средства. Въпреки обособеният безплатен паркинг наблизо, шофьорите на тези автомобили всекидневно избират да позиционират превозните си средства на забраненото място.

Шофьори продължават да пренебрегват забранителен знак на Гребната, а глоби нямаСлед премахването на регулиращата бариера се улесни спирането на нарушителите

Новите колекции дрехи и обувки пристигат у нас на значително по-високи цени в сравнение с миналата година. Разходите за производство растат заради поскъпването на консумативите и суровините за текстилната индустрия. Европейските производители купуват памук и вълна основно от далечни пазари, а логистичните разходи също са скочили с пъти. Така себестойността на всяка дреха или чифт обувки скача с между 30 и 50%. А най-чувствително е поскъпването при стоките с високо качество – тези от коприна, кашмир, агнешки вълни.

Драстичен скок! С колко поскъпнаха дрехите и обувкитеСтойността на някои стоки се увеличава с 30 до 50%

Седмица на протести и блокиране на пътища организира Инициативния комитет „СТОП на кариерите в Белащица“. От 17 до 23 май пътят към кариерите ще бъде „затворен“ от гражданите от 8:00ч. до 20:00ч. Локацията е определена до ресторант „Черен Петър“.

Едноседмичен протест блокира път в Родопската яка заради кариерите в БелащицаМестните настояват за прекратяване на дейността на кариерите, както и незабавно включване на двата водоизточника