Започва ремонт на пътя Асеновград – Дълбок извор от утре. Поради това, целият участък между селата Патриарх Евтимово и  Дълбок извор ще бъде затворена за движение. Пътят ще бъде цялостно реновиран, което ще възпрепятства преминаването. За целта е осигурен обходен маршрут, който ще се ползва до приключване на ремонтните дейности на горепосочената отсечка. Пътуващите по участъка следва да преминават през селата Тополово, Леново, Поройна. Ремонтът е ангажимент на АПИ, като община Асеновград ще информира гражданите при настъпили промени, веднага щом се получи уведомление от държавната агенция. Община Асеновград призовава шофьорите да се съобразяват и да спазват пътните знаци и указания, с цел да се избегнат инциденти.

Припомняме, че жители на селата в района събраха подписка заради лошото състояние на трасето, като сигнализираха, че именно това е причината за множество инциденти в района и заплашиха, че са готови да се вдигнат на протест, ако ремонтът не започне скоро.

Жители на няколко асеновградски села се вдигат на протест заради опасен пътРемонтът се отлага от месеци и местните вече са отчаяни