Природозащитници отнеха кучето от мъж, който беше заснет да го тегли зад колата си във варненското село Горни Чифлик. Клипът беше разпространен в социалните мрежи, като предизвика вълна от възмущение и гневни реакции.

След като клипчето с тормоза на животното придоби популярност полицейски екип състави протокол за предупреждение на мъжа.

Кучето обаче се върна при своя стопанин въпреки проявената жестокост. Мъжът разказа, че гледал кучето от бебе. След случилото се му станало жал за животното и изрази съжаление за стореното.

В крайна сметка природозащитници отнеха кучето от стопанина му и го заведоха на ветеринарен лекар.

"Кученцето е стресирано. Това е поради причината, че е влачено с кола. Рани има по предните крайници. Също и по гърдата има една масивна, голяма рана, която е доста неприятна и болезнена поради влаченето по асфалта", обясни ветеринарният лекар Павел Петров пред БТВ.

Той сподели, че кучето ще се възстанови бързо, но медицинските грижи са били наложителни. Медицинските специалисти са категорични, че кучето е живо заради бързата намеса на минувачите, които са спрели навреме шофьора.

Кучето е настанено в център на „Animal Hope” край Варна. Оказа се, че то е женско, а не мъжко, както си е мислел собственикът. От природозащитната организация обясниха, че животното е в добро състояние. Ще остане в центъра, докато се възстанови. След това ще се търсят осиновители.

Жестоко! Мъж влачи куче зад колата сиСобственикът твърди, че не е искал да нарани животното