След оставката на Здравко Димитров от лидерския пост в пловдивската областна организация на ГЕРБ, от нея обяви, че се оттегля и административният секретар Ангел Ангелов, който е и шеф на предизборния щаб. 

Ангелов, който е и бивш заместник-кмет на пловдивския район „Северен”, заяви пред Радио Пловдив, че напускането му е знак към централното партийно ръководство срещу „задкулисието, интриганстването и кадруването” от страна на депутата Методи Андреев. Досегашният областен секретар на ГЕРБ разказа, че в предизборния им щаб научават от медиите номинациите за кметове в населени места като Първомай, Карлово, Стамболийски и Община Марица. 

Посоченият за кандидат-кмет на Първомай Христо Вълчев е близък на Методи Андреев и не е разпознаваем, твърди оттеглящият се шеф на предизборния щаб. Андреев пък бил протеже на Цветан Цветанов. На партийното събрание в Първомай за издигането на Вълчев пък били поканени само „удобни” представители, а дългогодишни членове на ГЕРБ дори не научили за избора. Подобна била и ситуацията в Карлово. 

Ангел Ангелов заяви, че се надява оставките на първите двама в областната структура на ГЕРБ да не предизвикат вълна и хаос преди изборите, но че това е възможно в посочените общини. От ГЕРБ – Пловдив област писали официално до централното партийно ръководство да изпрати членове на Изпълнителната комисия, които да успокоят напрежението. Това така и не станало. 

Все още нямало и обратна връзка от София в отговор на оставката на Здравко Димитров. Ангел Ангелов обяви, че остава да работи за партията и пожела успех на всички нейни кандидати преди местните избори. Кой ще наследи двамата, не е ясно официално. За нов областен лидер се спряга областният управител Розалин Петков.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg