Редица опасности дебнат пловдивчани, на един от входовете на Стария град, сигнализира нашият читател Любомир Чакъров. Улица „Зора” в Стария град  не е най- използваният маршрут, но стотици минават през нея всеки ден и е най-пряката връзка между резервата и Понеделник пазара. На нея от години редица препятствия дебнат минувачите и пряко застрашават живота и здравето им. Оголен кабел от уличното осветление и огромни дупки в паважа са само част от проблемите, които имат хората живеещи там.

Ето какво е написал нашия читател:

„Оголен кабел от уличното осветление, спукана канализационна тръба, която тече по стълбите и ухае „приятно“, дупка покрита с плочка, под която дебнат изненади и падналите камъни от оградите на градинките са едни от малкото проблеми, за които е обръщано внимание на община Пловдив. Обаче най-големият страх на живущите е липсата на осветление, увеличените посегателства върху имуществото от обитаващите градинката ромчета, клошари и наркозависими.”

Няколко улични лампи, красива и поддържана градинка, канализация, която да не тече по стълбите и патрул, който да минава дори и рядко са мечтите в XXІ век на жителите и минувачите по улица в центъра на града, който спечели приза Европейска столица на културата. 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg