Русия гони 14 български дипломати, съобщи руското външно министерство. Мярката на Русия е реципрочна мярка спрямо България, която обяви за нежелани 70 руски дипломати в края на юни. Те следва да напуснат страната в срок до 120 часа, съобщиха от външното ни министерство.

Русия гони 14 български дипломати

Изгонените български дипломати трябва да напуснат Русия до 120 часа

Назначенията от служебния кабинет областен  управител Ангел Стоев встъпи в длъжност. Той и Йордан Иванов си размениха местата 7 месеца по-късно.  Първите стъпки на новия областен  управител  са насочени към организирането на изборите.  

Ангел Стоев пое Областна управа в Пловдив, ще работи за честни избори и стабилностКолодрума отпада като опция за позициониране на РИК-овете

Пловдивският районен съд остави в ареста Александър Паталенски, който бе арестуван след екшън на паркинга на КАТ. Съдът прецени, че 49-годишният пловдивчанин може да извърши ново престъпление и го остави в ареста. Прокурорът коментира, че е говорил с началника на ареста, който го е убедил, че на Паталенски ще бъде оказана всякаква помощ при необходимост. 

Александър Паталенски страдал от психично заболяване,  това обяви адвокатът му Боян Цонев.

Съдът остави Паталенски зад решеткитеОт ареста са обещали да следят поведението му, за да не посегне на живота си

Паталенски имал биполярно разстройство, опитал се да скочи през прозореца на Трето РУГледат мярката на неадекватния шофьор, който за малко да премаже полицаи пред КАТ

Министерският съвет освободи Румен Спецов от длъжността изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП) по съображения, свързани с неизпълнение на задължения по Закона за Националната агенция за приходите.

Самият Спецов коментира, че уволнението му е по политически причини и няма нищо общо с резултатите на НАП.

Правителството освободи Румен Спецов от НАПНа неговото място е назначен Борис Михайлов

Румен Спецов: Уволнението ми е по политически причиниТой заяви, че няма нищо общо с резултатите на НАП

Министърът на финансите Росица Велкова освободи Павел Тонев от поста директор на Агенция „Митници“ и назначи временно на тази длъжност Павел Геренски, който до момента заемаше длъжността заместник-директор, съобщават от финансовото министерство. 

И Тоне, и Геренски са бивши шефове на пловдивската митница.

Бивш пловдивски директор поема агенция „Митници”Министърът на финансите Росица Велкова назначи Павел Геренски на поста

В първото си телевизионно интервю, след като встъпи в длъжност, служебният премиер Гълъб Донев коментира основните приоритети на правителството. Той говори и за предизвикателствата и наследството от предходното правителство и парламент, стъпките и евентуалните решения за излизане от енергийната криза, както и подготовката за провеждане на предсрочни парламентарни избори на 2 октомври.

Гълъб Донев: Държавата се намира в кризисна ситуация, няма да въвеждаме извънредно положениеСлужебният премиер Гълъб Донев коментира основните приоритети на правителството

Два протеста се организираха тази вечер пред президентството. 

Единият - от "Демократична България", заради газовата политика на служебното правителство и е под надслова "България - независима от “Газпром"!".

Вторият е организиран като спонтанен във Фейсбук заради решенията на служебното правителство от последните - смяна на 25 областни управители, на ръководителите на НАП и на АМ "Митници", както и заради "опити на служебния кабинет да блокира газовата връзка с Гърция".

Първите протести срещу служебното правителство ще бъдат тази вечерТой е под надслов: Спонтанен протест срещу (п)реZидента!

Два протеста са организираха пред президентството

Пловдивски военен има нужда от финансови средства, за да се възстанови след инцидент, при който е пострадал сериозно. Преди три месеца, нашият колега старшина Мирослав Павлов пострада сериозно при изпълнение на служебните си задължения, съобщават от страницата на Специални сили – Пловдив.

Пловдивски командос се събуди след 3-месечна кома – има нужда от помощ, за да се възстановиСтаршина Мирослав Павлов пострада сериозно при изпълнение на служебните си задължения

Строителството на „Модър-Царевец” напредва,  като  от фирмата изпълнител „Драгиев и Ко” вече наливат бетон на пробива. Това става два дни, след като проектът влезе в графата за индексиране, приет от Общинския съвет. От компанията работят усилено по същинската част на пробива,  но скоро полето им на работа ще  бъде ограничено.

Леят бетон на „Модър-Царевец”, чакат ВиК да се включат, за да не замразят работатаДо месец трябва да започнат дейностите по Южния обходен колектор

Ремонтираха разкопаната ул. „Съединение”, намираща се до ДКЦ в Тракия след публикация на TrafficNews. Напречното разкопаване, беше свързано с присъединяването на нова сграда към ВиК мрежата. Наскоро наш читател сигнализира, че на 30 юли сутринта строители са разкопали улицата и са си тръгнали. 

След публикация на TrafficNews: Ремонтираха разкопаната ул. "Съединение" в ТракияУлицата беше изоставена в покъртително състояние

Катастрофа с обърнат автомобил затрудни движениетона АМ "Тракия" в посока Бургас. Инцидентът се случи в близост до 196 километър на магистралата и се образува огромно задръстване.

Отново катастрофа на АМ "Тракия"! Блокирано е движението в посока БургасЗадръстването е километрично