Назначенията от служебния кабинет областен  управител Ангел Стоев встъпи в длъжност. Той и Йордан Иванов си размениха местата 7 месеца по-късно.  Първите стъпки на новия областен  управител  са насочени към организирането на изборите.  Спортна зала „Колодрума”  отпада като вариант да приеме пловдивските РИК-ове, защото има много голямо събитие, което не може да бъде отменено.

„Искам да благодаря на г-н Иванов за всичко, което  е направил в интерес на жителите през последните 7 месеца. Оценката за неговата работа я дават институциите, с които са работили и жителите на областта. Пред  мен стои отново  задачата да проведа честни и прозрачни избори в Пловдивска област, както миналата година.  Друга ми цел е осигуряването на по-голяма стабилност от държавническа гледна точка.   Моето управление ще бъде положено на принципи, като предходните пъти  – професионализъм, прозрачност и почтеност”, заяви Ангел Стоев.

Йордан Иванов пожела успех на Стоев, като благодари на всички служители, с които е рабтил през последните 7 месеца. Той каза, че е поел ангажимент за законност и не е изневерил на принципите си през целия период, като няма гражданин, който да не е приел или да е пуснал незаконосъобразно решение от общинските  съвети.