Строителството на „Модър-Царевец” напредва,  като  от фирмата изпълнител „Драгиев и Ко” вече наливат бетон на пробива. Това става два дни, след като проектът влезе в графата за индексиране, приет от Общинския съвет.  

От компанията работят усилено по същинската част на пробива,  но скоро полето им на работа ще  бъде ограничено. Както TrafficNews писа неведнъж, този проект е свързан с дейностите на ВиК за Южния обходен колектор. Все още обаче проектът няма разрешително за строеж, като най-оптимистичният срок е той да го получи до 3-4 седмици. Това означава, че реалистично консорциумът може да започне  дейности  около 15 септември.

Работата на фирмата на ВиК ще  бъде през локалите, които трябва да бъдат изградени. Оттам ще минават и тръбите  на колектора. След това от „Драгиев и Ко” може да продължат с дейностите и изграждането на локалите.

До този момент цената на „Модър-Царевец” е около  12 млн. лева от Община Пловдив и дейности за 2 млн. лева на ВиК. На последната сесия Общината гласува около 1 млн. лева индексация на проекта. Точната сума ще стане ясна след обнародването на закона на НС за методиката.

Пробивът се финансира през 40-милионния заем на Община Пловдив.

Брезовско шосе, „Модър-Царевец” и още 8 проекта получиха 10,5 млн. лева индексацияГласуваха допълнително 1,5 млн. лева за ремонта на ул. „Даме Груев”