Новоизбраният кмет на община Благоевград Илко Стоянов обяви част от екипа, с който ще работи по време на мандата си. Той коментира, че залага на хора с висока експертна оценка и нова визия за управление, съобщиха "Струма" и БНТ.

Сред тях е и един от обвиняемите по делото за смъртта на Ангел Димитров-Чората през 2005 г. Борис Механджийски ще поеме финансите в община Благоевград. Механджийски е с богат опит в финансовата сфера. Работил е като данъчен експерт в НАП, в Икономическа полиция и в банковата сфера.

Градоначалникът обяви ощ и създаването на нови дирекции, сред които дирекциите "Екология и чиста среда" и "Икономическо развитие и иновации".

Мандатът на Илко Стоянов започва с един заместник-кмет, който е по строителството, като останалите двама, които ще отговарят за европейски проекти и икономическо развитие, ще бъдат предложени по-късно. Представеният днес заместник е бившият директор на ВиК в Благоевград Христо Дюлгеров.

Ще бъде проведен и референдум в малките населени места, които ще бъдат питани кои кметски наместници да бъдат назначавани, добави Стоянов. Предложеният екип предстои да бъде гласуван от Общинския съвет.