Автобуси, които да минават през всички предприятия около Пловдив, поиска общинският съветник Руси Панчев. Предложението ще се гледа този четвъртък на сесията на Общинския съвет. В него е записано, че с приемане на редовни маршрутни линии до фирмите в „Тракия икономическа зона“, ще се облекчи значително трафика на всички входно-изходни артерии. По тях ежедневно хиляди пловдивчани ползват колите си, за да стигнат да работните си места, а и нямат друга алтернатива.

В пиковите часове сутрин и вечер трафикът по булевардите е много натоварен и често е причина за ПТП-та, пише в доводите си бившият зам.-кмет по транспорта Панчев.

Особено проблемни били участъците между Голямоканрско шосе до село Радиново, Карловско шосе до Труд, Брезовско шосе до Войводино, Цариградско шосе до Ягодово, Асеновградско шосе до Крумово и летище Пловдив, Кукленско шосе до Брестник и Брани поле, Коматевско шосе до Първенец и Пещерско шосе до Околовръстното.

Ако съветниците приемат предложението на Панчев, кметът ще трябва да подпише споразумение със съседните общини, за да може да се направят маршрутите и да се пуснат новите автобуси до тях. 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg