Изключително обидно се е отнесло Министерството на вътрешните работи относно отбелязването на Дена на Ботев и загиналите за освобождението и независимостта на България. По традиция на 2 юни точно в 12.00 часа вой на сирени озвучава цялата страна за 2 минути, през които хората свеждат глави пред делото на големия български революционер и загиналите войни.

Тази година от МВР обаче са решили да съчетаят въпросния ден с тренировка на институциите…

Областният управител на Пловдив Розалин Петков е изпратил писмо до всички държавни институции за предстоящата тренировка, която ще се извърши от 11.40 до 12.30 часа на 2 юни.  По време на тренировката освен тестването на уредбите, трябва да се види и реакцията на пожарната при възникване на извънредни ситуации. Губернаторът на Пловдив е наредил на шефа на пожарната първичните резултати от провеждането на тренировката да бъдат изпратени до 14.00 часа, а окончателните до 17.00 часа на 2 юни.

Реторичен е въпросът дали е редно институциите да правят задължителните си тренировки в дни, в които си спомняме и отдаваме почти на български герои. Защо те не са направени ден по-рано или ден по-късно знае само Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която е разпоредила въпросното мероприятие със заповед на 12 май. Ако става дума за икономия, то спокойно може да си припомним поговорката, че „икономията е майка на мизерията”…

Още новини ТУК

TrafficNews.bg