Новият софтуер може да е отправна точка за разхлабване на мерките срещу COVID-19 в България

Азиатските държави, давани за пример в борбата със заразата, използват именно такива приложения

България 04.04.2020 11:36 3425 1
Новият софтуер може да е отправна точка за разхлабване на мерките срещу COVID-19 в България

Новият софтуер може да бъде отправна точка, която да даде отговорите, дали и как могат да бъдат разхлабвани мерките, каза ген. проф. Венцислав Мутафчийски по време на представянето  на новия софтуер и мобилно приложение за борба с COVID-19.

„Полицаите ще могат да следят през приложението дали се спазва карантината. Софтуерът е направен за  улеснение за всички.  Искам да кажа, че в спора с Радев – снощи от СЗО категорично казаха, че не трябва да се разхлабват мерките. Там са по-компетентните от мен и някой мои съседи”,каза Бойко Борисов. Той каза, че президентът на Южна Корея  Мун, му е споделил, че именно подобна апликация е дала голяма ползва в борбата с вируса.

„В този софтуер може да е отговорът на какъв принцип ще бъдат разхлабвани мерките. Тук може да намерим много информация за разпространяването на болестта, преболедували, който е следващият етап, като след това могат да се взимат напълно обосновани решения -  как може да се разхлабват мерките. На тези етап, в който се намираме, ползите са безспорни”, каза ген. Мутафчийски. Той допълни, че азиатските държави използват такива държави и ние следваме най-добрите в света.

Представиха информационната система за COVID-19, вкараха всички болни и под карантина в неяМобилна апликация може да се изтегли още утре през App Store-вете

Очаквайте подробности!

 

 

 

Изпрати новина