Новият софтуер може да е отправна точка за разхлабване на мерките срещу COVID-19 в България

Азиатските държави, давани за пример в борбата със заразата, използват именно такива приложения

България
04.04.2020 11:36 3280 1
Новият софтуер може да е отправна точка за разхлабване на мерките срещу COVID-19 в България

Новият софтуер може да бъде отправна точка, която да даде отговорите, дали и как могат да бъдат разхлабвани мерките, каза ген. проф. Венцислав Мутафчийски по време на представянето  на новия софтуер и мобилно приложение за борба с COVID-19.

„Полицаите ще могат да следят през приложението дали се спазва карантината. Софтуерът е направен за  улеснение за всички.  Искам да кажа, че в спора с Радев – снощи от СЗО категорично казаха, че не трябва да се разхлабват мерките. Там са по-компетентните от мен и някой мои съседи”,каза Бойко Борисов. Той каза, че президентът на Южна Корея  Мун, му е споделил, че именно подобна апликация е дала голяма ползва в борбата с вируса.

„В този софтуер може да е отговорът на какъв принцип ще бъдат разхлабвани мерките. Тук може да намерим много информация за разпространяването на болестта, преболедували, който е следващият етап, като след това могат да се взимат напълно обосновани решения -  как може да се разхлабват мерките. На тези етап, в който се намираме, ползите са безспорни”, каза ген. Мутафчийски. Той допълни, че азиатските държави използват такива държави и ние следваме най-добрите в света.

Представиха информационната система за COVID-19, вкараха всички болни и под карантина в неяМобилна апликация може да се изтегли още утре през App Store-вете

Очаквайте подробности!

 

 

 

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
1 Коментара
Сортирай по
коментар

ГЕРБ на съд 11:58, 04.04.2020

Бат Бойко е като малко дете. Като искат да го изгонят разваля всичко и си тръгва. А после пак него избираме WTF?! Тотев сумати пари "усвои" и пак изкара 2 мандата. Сега Пинокио и онази продажница нищо не разбират и ще ни бутнат в бездната. Тъп народ сме щом само такива идиоти слагаме на власт.

Oтговора1
коментар

ГЕРБ на съд

Във връзка с темата: по данни на живущи в Англия хора се регистрират като заразени с COVID-19, ако само се оплачат от сходни симптоми. Така бройката заразени не може да бъде актуална никога. Задължително трябва да се правят тестове, но като си знаем държавата това едва ли ще стане. В системата ще се регистрират хора, които имат обикновен грип. А относно самата система - ще се хакне доста бързо, ако ще е само за България. Всички знаем нивото ни на сигурност какво е. Направете я open source, за да може поне читави програмисти да имат достъп и да я подобрат (както и всички други проекти).

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина