Акциите на НАП продължават. След облекчаване на епидемичните мерки и отварянето на заведения и ресторанти, служите на приходната агенция отново „атакуваха” редица обекти, дебнейки за нарушения.  Под тепетата през изминалата седмица под прицел отново бяха заведения за бързо хранене.

На мушка бяха взети и ресторантите. Един от тях бе спипан в крачка. Това е китайския ресторант на улица „Пере Тошев”. Агенти са посетили заведението и след покупка са установили нарушения. Спрямо фирмата е съставен акт, а името на ресторанта се появи в „черните списъци”. До месец ще бъде изготвено и наказателното постановление, което подлежи на обжалване.

Ресторантът все още е отворен. Припомняме, че след разговори между НАП и ресторантьорския бранш се взе решение спрямо нарушителите да не се предприема най-тежката мярка – „запечатване”.

Още едно заведение се сдоби с акт. То се намира на улица „Арабаконак”. Проверка в обекта е показала нарушения по закона за данък добавена стойност.

И през изминалия отчетен период не липсваха обекти за бързо хранене, вписани в графата за неизрядни данъкоплатци. Сред тях са баничарница в подлеза на Централна гара, както и кебапчийница до Четвъртък пазара в центъра.

Под ударите на данъчните попадна и студио за красота. То се намира до църквата „Света Петка”.  Салонът е посетен от агенти под прикритие, който са установили нарушение. Започната е била проверка, завършила с акт.

До пешеходния мост пък, магазин за обувки също се сдоби с предписание. Очаква се до месец, управата да получи и наказателно постановление, в което да е вписана и финансовата санкция.

Въпреки констатираните нарушения обектите няма да понесат най-тежкото наказание „запечатване”.