Общинският съвет на Стамболийски намали със 700 лева заплатата на кмета на Ново село. Той вече ще взима 420 лева. Тодор Атанасов е на поста осми мандат. Според местния парламент кметът не ходи на работа, а управлява селото от джипа си, съобщи БНТ.

Недоволни жители на Ново село изпратили снимки как Тодор Атанасов ги приема не в кметския си кабинет, а от прозореца на джипа.

"Единственият в България, който е изградил работа на едно гише - отваряш прозореца и почваш да работиш - осем мандата по четири са 32 години. Този кмет няма как да взима 1150 лева. Ако имах законова възможност не 420, 320 щеше да му е заплатата", каза Георги Мараджиев, кмет на община Стамболийски.

Кметът на Ново село не отрича, че често управлява от джипа си. Така следял дали работниците по поддръжката си изпълняват задълженията.

По думите му орязването на заплатата е политически ход, защото останал верен на БСП, а не се поддал на ухажване от страна на ГЕРБ и кмета на общината. Тодор Атанасов, кмет на Ново село:

"Аз през 10 минути паля джипа и отивам по групите. Той е дълбоко некомпетентен и в момента общината е в кома. Това мога да го кажа със сигурност - 30 години вече съм на този стол".

От община Стамболийски отричат санкцията да е на партиен принцип.

"Останалите двама кметове от БСП са им увеличени заплатите със 150 лева. Това са работещи кметове, които заслужават увеличение на заплатите. Увеличена е и заплатата на кмета на Куртово конаре, който е от Атака", каза кметът на Стамболийски.

Кметът на Ново село днес сезира областния управител. За значителното съкращение на заплатата си ще пише и до централната власт. Тодор Атанасов, кмет на Ново село:

"До Бойко Борисов, Мая Манолова, Комисията по дискриминация в Народното събрание".

Дали заплатата на кмета наистина ще бъде намалена три пъти, ще реши Административният съд.

TrafficNews.bg