Мъжът, пребил почти до смърт кученце в Хисаря, получи наказанието си. Почти три години стопаните на животинчето се бориха в съдебна зала за справедливост. Преди дни стана ясно, че виновникът е получил парична санкция в размер на 1000 лева.

Припомняме, че гнусното посегателство срещу кученцето Алис стана през октомври 2015 година. Бигълчето, което по онова време бе едва на година и четири месеца, живееше със стопанката си Ева Радева в къща. По-голямата част от времето си Алис прекарвала в двора, където играе на воля. В злополучния ден кученцето успяло да си отвори вратата и хукнала към съседен двор. Притеснени, Ева и приятелят й хукнали след нея. Те чули в далечината силно скимтене. Алис лежала покрита с кръв до съседна къща, без признаци за живот.

Момче им показало човека, който посегнал на кучето - възрастен мъж, който държал в ръцете си окървавен метален прът. Мъжът, който е нападнал бигълчето се казва Стоян и е бивш тираджия. Той е заплашвал и други стопани на кучета в Хисар.

"Започна да ни обяснява, че кучето можело да му изяде кокошките. Алис нито е влизала в двора му, нито има нападната - камо ли изядена кокошка. Извикахме полиция" обясни тогава пред наш репортер Ева Радева.

Патрулът дошъл, но в същото време кученцето започнало да дава признаци на живот и Ева и приятелят й веднага го качили в колата и тръгнали за Пловдив, където потърсили помощ във ветеринарна клиника. Лекарят установил, че кучето има огромен хематом на главата, тежко разкъсване на мускулите на гърба и други рани по тялото. 

Дни наред лекарите се опитвали да върнат живот на бигълчето. Въпреки, че я стабилизираха кученцето бе с тежки последствия от побоя – не можеше да ходи и не виждаше.

Бигълчето Алис не вижда след побоя с метална тръба! ВИДЕО Собствениците били

Нападателят не бе арестуван, нито му бе повдигнато обвинение. Това проворкира вълна от недоволство и се стигна дори до протести. Стопани на кучета от цяла България се струпаха пред дома на побойникът, търсещи възмездие за зверството. Самият побойник се беше скрил в къщата си, а отвън бяха само безценните му кокошки, заради които едва не загина едно кученце.

Бийгълски лай оглуши Хисаря в знак на протест заради пребитата Алис СНИМКИСобственици на кучета от цялата страна се събраха в курортния град

За подобно зверство в Наказателния кодекс се предвижда наказание  лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до пет хиляди лева. Магистратите в Районен съд в Пловдив са били снизходителни към пенсионирания тираджия и го освободиха от наказателна отговорност. Така Стоян се размина само с глоба в размер на 1000 лева.

Днес Алис вече се радва на живота си зад граница. Кученцето е добре, обгърнато от много любов и дарено със сестричка. След присъдата стопанката Ева се обърна към всички, които в онзи момент на страдание са подкрепили нея и бигълчето й.

„След 3 години мъка ходене по съдилища... доктори.. адвокати... показания .. експертизи най-накрая днес имаме справедливо решение от съда и злосторника ще бъде наказан, вярно само с парична санкция , но за законите в нашата държава смятам , че това е едно добро начало”, написа Ева.

Тя сподели и снимка на вече порасналата Алис.

Изверг преби с метална тръба кученце в Хисаря, щяло да му изяде кокошките СНИМКИ