Бигълът Алис от Хисаря е с увредено зрение и множество травми, след като беше пребито в Хисаря. Собствениците му разказаха пред ТРАФИК ТВ, че са били предупредени да не се разправят с изверга, посегнал на чутириногото хайванче. 

Както съобщихме по-рано, изверг преби почти до смърт малко кученце в Хисаря. Инцидентът станал на ул. "Лиляна Димитрова".

"Живеем в къща и Алис прекарва по-голяма част от времето на двора, където си играе. Тя е на година и четири месеца, чистокръвно бигълче. Изключително дружелюбна и мила. Никога не е нападала човек или животно. В момента правим ремонт, някой явно е оставил входната врата отворена и тя е излязла навън. Видях, че я няма и аз и приятеля ми веднага хукнахме да я търсим. След минути чухме някакво ужасно скимтене, от което буквално ми се изправи косата. Побягнахме в посока на писъците и я видяхме да лежи на земята цялата в кръв. На гърба и имаше огромна дупка. Не дишаше и решихме, че е мъртва", разказва собственичката Ева Радева пред TrafficNews.bg

Някакво момче им показало човекът, който посегнал на кучето - възрастен мъж, който държал в ръцете си окървавен метален прът.

"Започна да ни обяснява, че кучето можело да му изяде кокошките. Алис нито е влизала в двора му, нито има нападната - камо ли изядена кокошка. Извикахме полиция" обяснява Радева.

Още от разказа на собствениците на бигълчето Алис вижте в новините на ТРАФИК ТВ: 

TrafficNews.bg