Собственици на Бийгъли от цялата страна се събраха в Хисаря, за да подкрепят стопаните на пребитата Алис. За протеста пристигнаха семейства от София, Пловдив, Казанлък, Пещера и Пазарджик.

„ Тук сме за да покажем на институциите, които трябва да накажат виновника за това зверство, че следим случая и съдбата на Алис и не ни е безразлична”, заяви Магдалена Иванова, която е основател на Фейсбук групата „Аз обичам Бийгъл”. В протеста се включиха и собствениците на пребитото бийгълче, което за щастие вече е по- добре. На срещата дойде и Стилиян, който е бил пряк свидетел на побоя

„Минавах с колата и видях как пенсионерът удряше едно малко куче с метален прът. Край него тичаше друго куче и няколко кокошки, питай го какво прави и той каза, че кучето е негово и е нападнало кокошките му. След малко, обаче видях Стоян, който търсеше Алис и разбрах, че това е неговото куче. Върнахме се, но бийгълчето беше в безсъзнание”, разказа той пред TrafficNews.bg

Собствениците на Бийгъли настояват за възможно най-тежкото наказание за садиста, което да е едновременно възмездие за причиненото на кучето и предупреждение за всички, които биха сторили подобно нещо.

Самият побойник се беше скрил в къщата си, а отвън бяха само безценните му кокошки, заради които едва не загина едно кученце.

Прокуратурата с обвинение срещу пенсионера, пребил бигълчето Алис


TrafficNews.bg