Големият победител на тазгодишното издание на награди „Пловдив“ е главният редактор на TrafficNews.bg Парашкева Иванова! Тя грабна приза в категория „Журналистика“, като отличието й бе връчено, след като бе номинирана за разследването й  за злоупотреби в таксиметровия бранш, както и текстовете за изложбата на кампанията "SOS!Час внимание! .

Наградата й бе връчена в препълнената зала на Градския дом на културата. Зрителите в нея се насладиха и на страхотна програма, дело на Нина Найденова.

В останалите категории Йордан Велчев бе награден  за „Художествена литература“. В категория „Изобразително изкуство“ спечели Ели Станчева. Актрисата Радина Думанян в категорията „Театър“, Тодор Васев за “Фотография и операторско майсторство”. 

Посмъртно награда „Пловдив“ получи и големият художник Кольо Карамфилов. Тя бе получена от сина му Росен, който изрази съжаление, че това е сторено чак когато баща му си е отишъл.

Званието „Почетен гражданин на Пловдив“ кметът Иван Тотев връчи на бившия ректор на АМТИИ проф. Анастас Славчев.

Артдиректорът на Пловдив 2019 Валери Кьорленски също получи специална награда за избора на града ни за Европейска столица на културата.

Награда “Пловдив” е ежегодно отличие на Община Пловдив за ярки постижения в културния живот на града през предходната година. Дава се и специална награда за дарители и спомоществователи в областта на културата. Носителите на наградата се определят от специализирани комисии за всеки от осемте раздела. Награда “Пловдив” е учредена през 1981 г.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg