Млад мъж се опитал да отвлече две деца в центъра на Бургас в ранния следобед на 1 май. За това алармира майката на едното от тях..Младата жена пожела анонимност, защото се страхува за себе си и 3-годишното си момченце.

В празничния 1 май около 15.00 часа на главната пешеходна улица в центъра на Бургас две деца - на 3 и 8 години, си играят. Родителите им седят в кафене на метри от тях.

„Забелязах някакъв мъж с червена риза и с дълга коса, който се приближи до тях и започна да им говори нещо, при което аз изчаках, защото много хора се спират и говорят с децата, което не би било проблем. В следващия момент въпросният мъж клекна, хвана и двамата за ръце и тръгна с тях”, разказа майката пред Нова.

Младата жена, която е бременна в деветия месец, успяла само да извика на съпруга си, че непознат отвежда децата. Разтревоженият баща удря мъжа, направил опит да отведе децата, а жените подават сигнал на телефон 112. Минути по-късно следва арест.

„Извършителят е 41-годишен, регистриран е в център за психично здраве. След извършената проверка веднага е докладвано на Бургаска районна прокуратура ,където след постановление на дежурния прокурор лицето е настанено в ЦПЗ-Бургас”, обясниха от полицията в града.

Разтревожената майка по-късно в социалната мрежа видяла кадри от тържеството по повод 1 май в центъра на Бургас и познала мъжа, опитал да отведе децата. Проверка  показа, че Любомир е музикант в бургаската филхармония.

„Аз съм много изненадан, защото това е един от най-дисциплинираните ни колеги. Действително е много натоварен, но това е един добър професионалист, добър музикант и не знам защо така се е случило. Аз лично съм силно изненадан”, коментира Александър Текелиев, директор на операта в Бургас.