Съобщение със съмнителен източник бе разпространено днес в социалните мрежи. Чрез него гражданите се предупреждаваха да не излизат от вкъщи след 23:30 часа и да затворят всички прозорци. Според информацията, по това време 5 хеликоптера ще разпръскват дезинфектанти във въздуха, за да ликвидират коронавируса. 

Много от потребителите разпространиха информацията сред свои близки и приятели. Оказа се обаче, че тя не отговаря на истината, въпреки че мнозина твърдят, че вече са видели машините са кръжат над Карнобат. 

По време на ежедневния брифинг ген. Мутафчийски категорично отрече подобни действия да са били предприемани от страна на щаба. 

"Много съм учуден какво прави хеликоптерът в Карнобат! В момента се пръска за комари, може и затова да е там", пошегува се той. "Въпросната мярка с хеликоптерите я препоръча една продавачка от Кирковския пазар”, допълни Мутафчийски, визирайки представителка на ромския етнос, чиято препоръка към щаба "да пръска с хеликоптери, за да не се налага да си мием ръцете" стана хит в мрежата.